25 Temmuz 2011 Pazartesi

köpek almanın yararları...




Daha erken kalkıyorsun ve çoooook iş yapıyorsun. 


Daha geçen gün Panço'nun resmini koyduğumda arkadaki sandığı boyamam gerektiğini söylüyordum. Yaptım. Bu içi... Yapışkanlı kağıt kaplandı. Sandık içi boyamaktan nefret ediyorum. En kolayı kağıt. Ama kağıdım şak diye bitti. Dibine başka bir kağıt koydum mecburen...



İşte bu ön tarafı... Deniz kızı hiç aklımda yoktu... Ama biten malzemeyi almak için gittiğimde buldum Atölye'de... Bayıldım. Çıtanın üzerine çıktı kuyruğu bir de en güvenli yer herhalde deniz fenerinin yanıdır bir deniz kızı için... 



Martılar sandığın iki tarafında... Martılar kabartma. 

Ve arkası... Denizkızlarının düşü yok mudur? Bence onlarda dünya denizlerini tanımak ve gezmek için düşler kuruyordur...  Onun düşlerinde neden Paris olmasın. 


Şu kenardaki hafif pembelikleri görüyorsunuz ya... onları ben yapmadım. Vernik sıkarken birden oluverdi... Tam eski bir görünüm kazandı... Buna yakıştı ama, olmaması gereken bir yerde belirseydi  saç baş yolardım herhalde... Bunun neden olduğunu bilen varsa bana yazıversin lütfen. Sprey vernikti... Bu bölüm balkonun güneş gelmeye başlayan noktasında kaldı... Yani aklıma gelenler bunlar... güneş ve vernik iyi bir ikili olmuyor mu acaba? Ama neden ner tarafı değil de sadece bazı bölümleri...  Altındaki kahverengi çıktı desem... öyle görünmüyor... Neyse ne işte... bilmiyorum... ama sevdim. Güzel oldu o bozukluk...  Minderi de mahallenin döşemecisi dikti tabii... Sabit olmamasını tercih ettim.  Fermuarlı... Kedi köpek üzerine yatmaya karar verirse, ki verecekler... Oğlan nasıl sığar bilemem de kız kesin üzerini kürkle kaplayacak o minderin... çıkar yıka hesabı olacak... pratik olmak, hayatı kolaylaştırır. 

Bu MDF sandığı böyle tahta parçalarından yapılmış görüntüsü vermeyi çok istiyordum. Ece Aymer, kaplama şeritlerini göstermişti bir ara, kahverengi boyayıp sonra mumla eskitme yapıyordu. Onu deneyecektim. Zor bir çalışma olacaktı. Teadüfen Lolipu'nun bloguna girdim ve orda ilacımı buldum.Teşekkürler lolipu... BUnun yöntemi kısaca şu, önce kahverengiye boyuyorsun, mumluyorsun tamamını, maviye boyuyorsun. mumluyorsun, beyaza boyuyorsun... sonra cetvelle tahta boyutlarını işaretleyip CIRT çiziveriyorsun! Al sana kahverengi tahta kenarı... Bazı yerlerine biraz daha müdahale etmek gerekiyor... Sert davranıp kazıyorsun falan... bir de zımpara... kah kahve boyalar kah maviler ortada... çok keyifli bir çalışma. Hem de şerit kadar uğraştırıcı değil.

Aslında aklımdaki bu değildi... Deniz feneri ve yelkenlileri tenekeden yapmayı düşlüyordum... Bir sürü de kutu biriktirmiştim. Ama... Kedi ve köpeği düşünüp vazgeçtim. Tenekelerin ucu kalkıyor bazen... Hepsini yapıştırmak da olmuyor. Biraz bozuk, eğik, buruşuk olunca daha hoş oluyor. Ama kenarları kazaya neden olabilir diye vazgeçtim. 
Onlar benim göz zevkimden daha önemli...  

4 yorum:

  1. Vallahi helal olsun sana.Bir çoğumuzun (belki) düşünüp de bir türlü uygulamaya koyamadığı şeyleri yapıyorsun.Çok da güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. sağol Ali:)) hazır tatildeyken, aklında olanları yapmaya başla sen de... bir bakmışsın bitivermiş :)

    YanıtlaSil
  3. ürünü çok beğendim : ( kilitli benzer bir kutuya ihtiyacım var : ) nasıl yardımcı olursunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satiye Kezer, geç gördüm sorunuzu, bu küçük bir sandık, kilidi yok. Ama buna benzer bir MDF sandığa kilit taktırabilirsiniz sanırım. Satın alacağınız yer de yardımcı olabilir sanırım.

      Sil