1 Ağustos 2011 Pazartesi

Yürekli ve Yumurtalıklı...

İşte bir sürü lideri! Hepsinden bir adım önde gidiyor! 


Yeni Kadından Sorumlu Devlet bakanı Fatma Şahin'den sözediyorum. Yürekli ve doğru dürüst adamlara "taşaklı" denirdi ya... Eskiden... Şimdi kimse kullanmıyor artık. Demode oldu.  Fatma Şahin de yumurtalıkları doğru çalışan bir kadın. Erkeklerin arasında erkekleşmiş bir kadın olsaydı ve "kocalarının sözünden çıkmasınlar" gibi abuk sapık bir tavsiyeyle salla başını, al maaşını düzeyinde bir göstermelik bir "kadın" bakanlık kesinlikle taşaklı deyimini hakederdi. Ama onun taşağı yok... yani yüreğiyle ve aklıyla ve kendine gerekli hasletleri sağlayan yumurtalıklarıyla işin içinde... Helal olsun!

Gelir gelmez çalışmaya başladı... Hemen hergün fazla mesai yapıyor. Sosyal demokrat "taşaklılar" bile ders almalı ondan... Kendi grubunu saymıyorum zaten...Umurumda değil AKP takımı! O çalıyor. Bu ülkede biri çalışıyor... Bu iyi, harika... Ama bir bakan çalıştıkça, memleketin manzarası bulanıklaşıyor. Görüntü o kadar dehşet verici ve vahim ki... Bakan valiyle görüşüyor, kocasının yaraladığı ve mahkemece serbest bırakılan kocanın insafına terkedilen kadına nihayet koruma veriliyor... Yine bakan emniyet müdürüyle konuşuyor, altı yıldır gazeteci kadını taciz eden ruh hastası gözaltına alınıyor, ruh ve sinir hastalıklarına gönderiliyor... Kalkıp kızını kıtır kıtır kesen ailenin yanına gidiyor, şehrin yetkilileri evdeki genç kızı ve ölenin küçük çocuğu için harekete geçip koruma altına almayı akıl ediyor...  Yani vatandaşı korumak için maaş alanlar ve yetkili olanlar kıllarını kıpırdatmıyor, çalışmayı düşlemiyor bile bu ülkede... Neden? Çünkü sadece erkek onlar! İçlerinde kadın bile olsa, hepsinin zihniyeti, inancı, geleneği, töresi, adeti, geni, dini,  "erkek!". Yakında bu gerçek kadının istifa etmesi istenir diye korkuyorum.

Bu bakan gittiğinde, görev süresi sona erdiğinde ne olacak? Bu yetkili dediğimiz zavallılar emir almadan nasıl harekete geçecekler? Kim bunlara insanlık ya da hukuk, dersi verecek? (Gerçek vatandaş olmak için, gerçek memur, müdür ya da çalışan insan olmak için bu ikisi yeter sadece... daha ötesine, ulviyete falan gerek yok. İnsanlık ve hukuk.)  Bakanın emri, hukukta olmayan bir şeyi yürürlüğe koymuyor değil mi? Var olanın işlerlik kazanmasını sağlatıyor, emirle... Emir almadan neden yapmıyorlar? Aile kurumuna olan inançlarından mı? Karı-koca arasına girmemek gibi gerizekalı bir inanışa sahip olduklarından mı? Boşanmışsa koruma bile verilmiyor... Şarjör doldurulup verecekler nerdeyse... Belki de veriyorlardır. Karısına şiddet uygulayana hadım edilme cezası verilse ne güzel olurdu :)))

Söylenecek tek şey var... Biri yasama ve yürütmede çalışan heriflerin yüreklerine  ihtiyaçları olan "taşağı" nasip etsin!"Taşağından" cinsel eğilimleri için vazgeçenler lütfen alınmasın. Onlara saygım sonsuz! Benim sözünü ettiğim ruhtaki, beyindeki ve yürekteki taşaksızlık! Yani insanlığından vazgeçirten, gerçek sapkınlık! "Erkek adam" deyimi sözlükte kaldı artık. Ne demek isteniyor diye açıp bakacak yeni kuşaklar...Erkeklerin arasında, daha beter erkek haline gelen yumurtalıksız kadınlara da yumurtalık dileyelim bari... Sahte aletlerinizi bırakın da... kadın olun!

Umarım Fatma Şahin her ile, her kasabaya, yetişebilir. Her valiye, her emniyet müdürünün insafa gelmesini sağlayabilir. İnşallah bu kadına sahip çıkar kadınlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder