27 Ağustos 2011 Cumartesi

blog okumada 4. olmuşsuz...


comScore'un yayınladığı son rapora göre dünyada blog okuma oranları söz konusu olduğunda Asya ülkeleri başı çekiyor. Sosyal medyanın gün geçtikçe daha yoğun olarak kullanıldığı Uzak Doğu ülkelerinin dışında Türkiye ve Brezilya'da blog okuma konusunda birçok ülkeyi geride bırakmış durumda.

Yüzde 85,5 oran ile dünya üzerinde en çok blog okuyucusu Tayvan'da yer alırken, brezilya %85,2 ile Tayvan'ın hemen arkasında bulunuyor. Türkiye ise yüzde 81.9'luk oranla blog okuyucularının olduğu en yoğun dördüncü ülke olarak dikkat çekiyor.

Ziyaretçi başına en çok blog okuması yapılan ülke 52.2 dakika ile Japonya olurken, Güney Kore 49.6 dakika ile Japonya'yı izliyor. Ancak Türk okuyucusu blog okumaya harcadığı süre bakımından başarı gösteremiyor.


Hürriyet'ten alındı bu haber. Okuma süresinin düşük olması ilginç mi? Hayır, değil. Resimlere bakıp çıkıyorlar sanırım. Eh ülkedeki kitap satışları da bu bilgiyi doğruluyor zaten. Ama çizgi roman satışları neden bu kadar düşük o anlaşılmaz. Belki nedeni kazma öğretmenlerdir. Çizgi roman okumayı vatana ihanet gibi gösterirler...  Çizgi romandaki yaratıcılığın ve emeğin zerre kadar farkında olmayan zibidiler yüzündendir... Şimdi bütün klasik romanlar çizgiye dönüştürülüyor. Keşke onların da satış grafiği yayınlansa... Eminim onlara da karşı çıkıyorlardır. Çizgi roman okuyanı tembel ilan ediyorlardır. Çizgi romanı sevenin sonradan romana geçebileceğini kendi görselliğini yaratabileceğini hesaplayamıyorlardır bile...  Blog bile okuyamayan, başkalarının cümleleriyle tweet yazan, panellerde doğru dürüst soru soramayan, kendini ifade edemeyen, öğrencileri test puanı hesap uzmanı olarak yetiştirdiklerinde kendilerini başarılı buluyorlar. Eğitim fakültelerinin giriş puanı tıp fakültelerinden daha fazla olmalı...

1 yorum: