25 Ağustos 2011 Perşembe

kızarmış et kokusu ve kan!


Önceki postu girdikten 15 dakika sonra yine sokaklardaydık.  Ortalık yine kan içinde kalmıştı... 
Bu kez kesin çözüm! Lokal anestezi ve yakılarak alındı o çirkin et demeti. Allahım! Ter içinde kaldım. Panço başını omzuma dayadı, nefes nefese garibim.  İkimiz de bakmıyoruz arka planda ne olup bittiğine... Ama kızarmış et kokusu geliyor burnumuza... Ardından bir antibiyotik iğne... Ağızlığımız da var.  Arasından dilimiz çıkmış birazcık... Kalbimiz güm güm atıyor! Ama yine de usluyuz. Canımız yandığında tehdit ediyoruz ama, ısırmaya yeltenmiyoruz. Neden hep bizli konuşuyoruz? Çünkü empati kurduk anasını satayım. O ne hissediyorsa aynını yaşıyorum. Ya da ben hissediyorum o yaşıyor. Uslu olmasını diledim. Uslu oldu. Ama fırsatını bulunca kapıyı burnuyla açıp vınnn! 
Bu oğlana bayılıyorum ben yaa... Kaçmakta hiç tereddüt etmiyor. 
Allahtan dış kapı kapatılmıştı. Yine kapının önünde kıstırıldı. Ağrı kesici iğne yapıldı. Bandajlanmış ayağını  silkeleyerek yürümesi görülesiydi ama,  akabinde başaramayacağını öğrenip normal yürüyüş havasına girdi. 
Yol boyu bandajın cırk cırk sesini dinledik. 


Ve bugün ilk kez,  az önce uykuya daldı.  Resimde görüldüğü gibi artık kapı önünde değil, çalışma odasında... ve ayak yalama takıntısı sona erdi. Gece bandajı sökmeye çalışır mı bilmiyorum. Bence yapmaz. Yarın ve öbürgün kontrole gideceğiz. Bu veteriner iyi. İlgili...  Elimden geleni yaptım, bıraktım demiyor. Gece de çalışırız diyor. Sanırım cep telefonları da açık.  Diğerinin de açık ama, bakmıyor. Ya da geri dönmüyor. Veterinerler yemin etmiyor mu? 
Bugün acayip bir gündü. beş saatlik uykuyla bunca hareket! Ayrıca söz verdiğim metni de yetiştirdim. Neyse o yaban gülünü de budadık! Bu yorgunluğa değdi...  Ayakta oluşu şansmış.. Ağız içinde olanı varmış
Büyük ihtimalle barınakta olduğu sırada kapılan bir virüs bu. Barınaklar kapatılsın diyorum da... kimse iplemiyor. Hayvanları telef ediyorlar!
Sokak hayvanlarını sahiplenin yaw... Slogan gibi oluyor ama... sokakta olsaydı ne yapardı diye düşünmeden edemiyorum. Açık yarası olacaktı, mikrop kapacaktı... belki ayağı gidecekti, belki kanı zehirlenip ölecekti. Yazık olacaktı güzelime... 
Googhan köpek alsın kampanyası bile başlatabilirim :))))) 
Onca cesar izledin be Googhan... Al birini de o bilgiler işe yarasın :)

2 yorum:

  1. geçmiş olsun, Panço'da sen de çok şanslısınız birbirinizi bulduğunuz için ikinizi de öperim

    YanıtlaSil
  2. fıstık ya :)

    YanıtlaSil