11 Ağustos 2011 Perşembe

Haberleri izlerken içiniz kararıyor mu?

Aha, diyorum ben, tamam, batıyoruz. Battık. Kıyamet, Marduk, 2012 ve dahi bilmediğim bir sürü kehanet doğru çıkıyor. Dünya elden gidiyor.

Çevrecileri dinliyorsun... Hergün bir tür bitki, hayvan ya da bir şey yok oluyor... (Yerine yenileri de geliyor ama, bu da nedense felaket haberi gibi veriliyor) E, dinozorlar gitti, yerine biz geldik, asıl felaket buydu belki de... Ne bileyim... Değişimi felaket olarak gören bilimadamları içimi daralttı. Buzları kesiyonuz, arasına bakıyonuz, aa, dünya habire değişmiş. Bunu biliyon... Yine değişiyor. E bu niye şimdi felaket olsun? Senin için felaket, dünyanın bir itirazı yok. Sen kıçını kollama peşindesin. Milletin ödünü patlatıyorsun. Çok üredik. Zararlı olandan kurtulacak işte sistem. Daha ne?

Politikalara bakıyosun, anam herkes birbirinin gözünü oyuyor. E buyur, oy! Şeyin büyür belki! Dünya kaynıyor, sokaklar yangın yeri... Demokrasinin kalesi, beşiği, ana kucağı vesairesi İngiltere yağmacılarla uğraşıyor pardon uğraşamıyor, bizim cengaverler ortalığı,bildik yöntemlerle korumaya almış (sopaylan) amanın disiplini keşfetmişler... E ne demeye o zaman bizim askerimize, polisiye tedbirlerimize karaşıyonuz? Utanmasanız nerdeyse ithal edeceksiniz. Demokrasi denen naneye bir türlü aklım ermiyor. Kendini savunma hakkını bile suç işliyorsunuz diye mimliyebiliyorlar! Orantısız güç kullanmakla suçlanabilirlermiş. Eh bu konuda haklı olabilirler ama, bizimkiler polisten öğrendi bunu. Yere düşene vurmayı falan... bknz. 1 mayıs lar:))))

Ekonomi desen iki paralık oldu. Olasılıksız diye bir kitap var ya hani, ülkesinde değil de burda 1 numara oldu. Biz kehanetleri gözünden çakarız. Orda altının altın günlerinden söz ediyordu. Ahanda geldi. Borsalar, devletler neyin iflas edecekler... Altın yeni tanrı olacak... Buyur yeni düzen. Artık kim kimi bilinmez. ordaki gibi gelecekten gelip de dünden altın biriktirseydik... iyiydi.

Sırada cinayetler var... 7'den 90'a kadar herkes birbirinin boğazına sarılıyor...  Dünyanın bir yanı açlıktan ölüyor. Bir yanı zenginlikten sapıtıyor.

Sıkıldım yahu! Valla sıkıldım. İnsan olmak bu mu be! Hay ben içine etmişlerin içine edeyim!

Güzel bir şeyler istiyorum. Çiçek, böcek, kedi, köpek, müzik, edebiyat hatta masal istiyorum. Dünya gerçeklerden bunaldı, insanları güzel masallarla avutalım biraz. İçleri serinlesin. İnsan olduklarını hatırlasınlar. Olan biten herşey çok katı, acımasız, zalim... karanlık.... Işığa yer açın biraz lan!

4 yorum:

  1. tv cilik (:
    samanyolu bayağı alem bu konuda.
    kanal kanal bi dolaşayım neler dönüyor derken, bi kadın aldı çaydanlığı koluna döktü :D görümcesini suçlayacakmış meğersem işkence yaptı bana diye.

    -ohaaaa noluyor ya!

    5-6 saniye sonra kanalı değiştirmişim, bişey hatırlamıyorum!

    YanıtlaSil
  2. diziler de hayattan alıyorlar konularını ne yapsınlar? Ama hayatın absürtlüğüne yetişemediler henüz :)) Yaw ÜHG, kendine bir profil ismi seçsene... nasıl sesleneceğimi şaşırıyorum :)))

    YanıtlaSil
  3. Ünlediğimin üstüne atlayacağını bileydim :)))

    YanıtlaSil