23 Ekim 2010 Cumartesi

Öğütler...

Geçen gün bir polisiye dizi izlerken rastladım... polis, arkadaşına annesinin ögütlerinden söz ediyordu.  Adı "Annenin Yeri" olan bir yerde yemek yeme, doktorla kumar oynama, derdi seninkinden büyük olan biriyle yatma...

Düşünen ve matrak bir kadınmış... Senaristin marifeti olsa bile... İlginç. Annem bana ne söyledi diye düşündüm sonra. En sevdiğim laflarından biri "Kapalı avuca bir şey veremezsin". Her türden ilişkinin püf noktası... Karşındaki kabul etmediği sürece hiç bir şeyi kabul ettiremezsin. Basit ve çok doğru.

Hatırladığım diğeri, "Canının istemediği şeyi yapma, istemediğin yere gitme". Bu lafı çok sevdim ve uyguladım. Gerçi bu yüzden epey kavga ettik kendisiyle, ama napiim... Öğretmeseydi! Onun söyledikleri için de uygulayacağımı hesap edemedi demek ki. Bunda benim suçum ne? Hem laf dinle derler... Sonra da inatçı, dik kafalı!

Babam "şu zıkkıma alışma" demişti sigarasını gösterip. İçtim. "Madem içiyorsun, sabah kalvaltıdan önce içme" dedi... Yataktan kalkana kadar üç tane içiyorum.

Annemle çoğu zaman geçinemezdim ama onu dinlemişim... Babamla çok iyi anlaşırdım, hiç iplememişim. Vay canına!

Sizinkilerin öğütleri nelerdi? Neyi tutunuz, neyi iplemediniz? Bir düşünün bakalım. Hatta yorumlara yazın... Merak ediyorum.

3 yorum:

  1. 16 yaşında evden çıktığımdan beri "içine atlet giy" der. 27 yıldır bir işe yaramadı.

    YanıtlaSil
  2. Ayağına terlik giy (giyerim),sırtına hırka al (alırım),kavga etme bi yerin kanar (etmem),geç saatlere kalma (kalırım),saçını boya,makyaj yap,bakımlı ol (olmam),ona hem benzerim hem benzemem ,sanırım söylediklerinden çok söylemedikleri etkili oldu....

    YanıtlaSil
  3. babam sürekli ayağına terlik giy derdi ...terliksiz gezemem yaz kış çıplakmışım gibi hissederim kendimi terliksiz...hayırlı evlatmıyım neyim :))
    annem de bana 20 li yaşlarımdayken hep etek diker, giysene kızım bak elalemin kızları neler giyiyor derdi...o zaman ayağımdan kot çıkmazdı...yıllar geçti ben zaman zaman etek giymeye başladım ancak annem geçen gün bana itirafta bulundu , daha az etek giydiğini çoğunlukla pantalonla gezdiğini beni daha iyi anladığını söyledi...
    gülermisin ağlarmısın
    :)

    YanıtlaSil