5 Eylül 2011 Pazartesi

mezecilere...



Adadaki balık lokantasında ilginç bir ot mezesi vardı. Garsona ne olduğunu sorduğumuzda bir tek "kaya" ve ot kısmında ısrarlı kaldı. Sevgili kardeşim meraklıdır yemek işine... Mezeler tabii ki gözdesi... Biz  tepemizde güneş varken ve onca yol yürüyecekken bu güzel ve garip otu içkisiz yedik. Bugün e-postalarımda bunu buldum. "Kaya koruğu" olduğunu bulmuş...  Biraz odunsu ve bana kalırsa kesinlikle kekikle yakın akraba... Kardeş bile olabilirler... Yaprakları da çok benziyor. Keskin ve hoş bir aroması var...  Tipik ot mezesi işte... Haşlanmış,sarımsak ve limon-zeytinyağı banyosuna sokulmuş... eşlikçisi de dereotu... Ama diğeri kaya gibi sağlam, dereotunun esamesi bile okunmuyordu. Bana kalırsa kırmızı pul biber daha iyi eşlik eder bu ota... Mze meraklılarına kesinlikle deneyin derim.  Turşusu yapılırmış... o matrak olabilir işte. Turşu suyunun tadını güzel etkiler gibi geldi...  Canım turşu istedi. Turşu kurmayı denesem mi?  İçine de bir sürü ot katmalı...suyu dayanılmaz olur. Tutturamazsam harbiden dayanılmaz olur :) Aaah ah kemeraltının turşucuları... turşu suları...  Acı,tuzlu, salatalıklı ya da lahanalı... Off!

5 yorum:

  1. bi bardak içebilir miyim peki turşunun suyundan?

    YanıtlaSil
  2. a_li_tosun07 Eylül, 2011

    Sen bir izmir yap bu günlerde.Özlemişsin galiba.

    YanıtlaSil
  3. canımı turşu çektirdin bre :))

    YanıtlaSil
  4. turşuculaaaar... Kemeraltı'na... :)) ama havalar biraz daha serinlesin...

    YanıtlaSil
  5. inşallah haftasonu :D

    YanıtlaSil