19 Eylül 2011 Pazartesi

oyuncak müzesinden son görüntüler

Müzede flaşla fotoğraf çekmek yasak. Profesyonel makinenin marifetini ve oyuncaklara olan hayranlığımızı abartmışız biraz. Çekilenlerin hepsini koyarsam, ayıp olacak. Bence geri kalanını gidip görün. Tadını çıkartın. 


1880 ler için epey iddialı bir oyuncak değil mi? 


İnsanın aklını başından alan oyuncak demeye bin şahit isteyen "şeyler" bunlar. Ne bunlar? Minyatür dünyalar... Sanat eserleri... ince işler... büyük emekler... her birine aşık oldum. Yukardaki bir manifaturacı dükkanı. kumaşları, makaraları, aklınıza gelen gelmeyen bir sürü ayrıntıları ile... 


Bu bir matbaa. matbaacının yanındaki baskı aletinde inanılmaz bir gravür var... Maalesef görünmüyor. Ama çıplak gözle görünüyor da, inanabilir misiniz bilmem. Bu odadaki dağınıklık bile olağanüstüydü. 


Fıçı fıçı biralar,  şaraplar... daha ne ister insan :)


Mutfakta çalışan genç bir anne. Arkasındaki tezgahta pişirdiği turtalar, yanıbaşında bebeği... ışıklara dikkat! Mutfağın eksiksiz olmasından geçtim, ışıkları var yahu!



Bu müthiş... bir sera. Yukardan bakıldığında çok masum! Aletleri, çiçekleri falan eksiksiz... insanın orda olup çiçek ekesi falan geliyor...


Ama  karşıdan bakıldığında.... Vay canına! Kaç kaç! Katil hemen arkanda!!! Agatha Christie romanı gibi yaw!



Bu antikacıya söyleyecek söz yok. Önünde saygıyla eğiliyorum! Yapan kimse... Gitmeden önce dünyaya güzel bir şey bıraktığı için teşekkür ediyorum. 


Ve ... ve... ve... bizden bir oyuncak... l970 ler mi 80'lerde mi ne yapılmış... Yukardakilerle kıyaslayın diyorum.  Ölçeği belirsiz harita gibi mubarek! Gulyabani bozuntusu bakkal amca çocukta fobi yaratır yahu! Malzemeleri kuçültememişler :))) Ama denemişler en azından. 


kulubeden çıkan köpek! Hareketli imiş... Bir şey olunca çıkıyordu bu ama... unuttum .))
Bu tarzdaki ilk oyuncaklardan biri ve tarihi eski... bir tek bunu hatırlıyorum. Yeter! 
üç postun özeti: Oyuncak müzesini gezin! Sunay Akın müthiş bir şey başarmış!
Kardeşim de... Fotoğraflar için teşekkürler !
Musluk için de... hala sızdırmıyor! :)) 

2 yorum:

  1. minyatür olan herşeyi çok severim,minyatür oyuncaklar,biblolar,yiyecekler,bonsailer...benimde bunların kolleksiyonunu yapasım var...

    YanıtlaSil
  2. kim istemez :) ama bence sen bunları yapabilirsin de... neden denemiyorsun nihavent'cim

    YanıtlaSil