25 Mart 2011 Cuma

İTHAKİ baskını...


Berlin Üniversitesi, Düşünceyi Yakma Eylemleri, Mayıs 1933

Kitapları yaktılar!

O kitaplar hala okunuyor ... Naziler nerde?

Türkiye. Mart 2011, basılmamış bir kitap yayınevi basılarak toplanıyor!

Blog yazarları mahkemeye veriliyor. Telif yüzünden bloglar kapatılıyor.

65 gazeteci hapiste. 

Yarın "İmamın Ordusu" nerde olacak sizce?  

3 yorum:

  1. O kadar uzağa gitmeye gerek yok,12 Eylül'de toplatılan,yasaklanan,yakılan kitaplar ve hapis yatan yazarlar,gazeteciler hala belleğimizde.Ama onların şimdiki gibi gazetelerden ve tv'den seslerini duyurma şansları pek olmadı.O yüzden şimdi bar bar bağıran medya bana çok iki yüzlü geliyor.
    Twitter da kurbağapirens şöyle yazmış:"Gazetecilere özgürlük istiyorum. Ama sadece bizim tarafın gazetecilerine. Karşı taraftakiler kaka. Örümcek kafalı onlar.Iyyy"

    YanıtlaSil
  2. kötü bir şeyi başka bir kötüyü örnek göstererek aklamaya çalışma Nihavent... 12'ü de yaşadık, kitaplarımızı da sakladık. O gün yapılan da kötüydü bugün yapılan da kötü... o zamanki askeri darbeydi, kendi ruhuna uygun davranıyordu. Asıl ikiyüzlü olanlar, demokrasi adına yola çıktığını söyleyip "sivil darbe" yapanlardır. Naziler de yasal bir partinin üyesiydiler ve seçimle geldiler. kıçınıza postal değil de makosen yiyince acıtmıyor mu?

    YanıtlaSil
  3. tabiki protesto edip bağıracağız,benim kast ettiğim tutuklanan bir kürt veya dindar yazar olsaydı ve basılan bir kürt veya dindar kitabevi olsaydı şimdi bağıranların bir çoğunun ses çıkarmayacağı,küçük bir haberle geçiştirip belki de içinden "oh iyi olmuş" diyeceği.Nokta dergisini basılıp tüm arşivine el konduğu zaman olduğu gibi...

    YanıtlaSil