18 Mart 2011 Cuma

Adamım Blacksad :)






Çizgi roman hastasıyım.... Çocukluğumdan beri... Eskiden sevdiklerime de sadığım ama, yeniler olağanüstü be kardeşim... Dünyadaki her şey gibi onlar da değişti... Daha önce Doğan Kardeş çizgi roman dergisinin içinde ek olarak verilen Blacksad artık albüm olarak satılıyor. Çizgi roman diye dudak bükenlere çiziminin iki yıl sürdüğünü söyleyeyim, belki emeğe saygı duyarlar. Kahramanı kedi diye fantastik olduğunu düşünenlere, l950'er anlatıliyor diyeyim. Mac Carty dönemi... Irkçılıkla mücadele günleri... Ve sadece kediler yok. Domuzu gördüğünüzde kim olduğunu anlıyorsunuz :) Gergedan korumayı, sansar gazeteciyi, kurt köpeği komiseri...  "Sert görünürüm ama içim iyidir benim" diyen o kurt köpeği harika bir tip.

Ama favorim tabii ki ağzında sigarasıyla Dashiell Hammet polisiyesinden fırlamış gibi görünen cool Blacksad.

Yukardaki resme bakın. Haksız mıyım?



NY'in ortasında, iş peşinde. Bu resmi büyütüp salonuma asmayı düşünüyorum.


Çizgi romanda çok sık rastlanmayacak bir "ışık" var. Ağaç altında oturup yemek yiyenlerin üzerine düşen yaprak gölgeleri gibi... O sayfayı hemen geçemedim doğrusu... Tablo tadında her kare... Yalnız resim dersi değil, sinema dersi de veriyor.



Bakmayın kedi gibi baktığına, diğerinin de köpek gibi durduğuna... İkisi iyi dost :)
Çizgi roman sevenler hemen alsın. İşim olmaz diyenler inadını kırıp alsın... Yapı kredi yayınlarından... Hayatınıza güzellik katın... O hayvanların hepsi çevremizde...

Ama Blacksad'e rastlarsanız, bana bir haber verin.:)

1 yorum:

  1. Fıstık evin içinde meraklı meraklı dolaşıp sağı solu koklarken "olay yeri inceleme ekipler amiri Fıstık işbaşında" diyerek kafa yaparız. Bunların hepsi genetik olarak komiser zaten.

    YanıtlaSil