19 Haziran 2011 Pazar

kıl listesi 11


Kıl olduklarıma numara vermeye başladım artık... Öncekileri saymaya üşendiğim için 11 den başlattım...  Erdem'in yorumunda kitaptan sözetmesi de bir ampul yaktı beynimde. (%50 den sonra herşeyi ampul olarak görmeye başladım, haydi hayırlısı) artık kitap üzerinde çekeceğim bazı zımbırtıları... :) Şimdi hatırladım yaa... Bu zımbırtı lafına gıcık olmuştu birileri... Beni kovma nedenlerinden biri olarak bunu da saymışlardı... Adam olmaz benden :))) Ne zımbırtı lafından vazgeçiyor ne de zımbırtılardan.

Bugünkü kıl olduğum zımbırtı tişörtlerin içindeki etiketler... O kitabın üzerinde olanlar yani... Eskiden bunlar yumuşacık kumaştan pul kadar falan olurdu. Boyuna bakın! İiyi bir ölçü o kitap. Üzerine hayat hikayelerini yazacaklar utanmasalar! Kesince de kurtulmuyorsun anasını satayım! Dikişin içinde kalan bölüm habire batıyor beline bıçak gibi... Bunu yapanlar o giysileri giymiyorlar mı? Giyiyorlarsa derileri öküz derisi mi? (zavallı öküzlerin ne suçu varsa?) Bu eğilmez, bükülmez, kağıttan beter kumaşı keşfedenin de, bunu alıp etiket halinde işkenceye dönüştürenlerin de... !!!!!!

4 yorum:

  1. 23 de desen farketmezdi,aramızda tek tek kaç oldu diye sayacak kimse yoktur sanırım :)
    evet bu etiketler beni de gıcık ediyo, sanki kullanma klavuzu mübarek,elli çeşit dilde yazı yazmak için kitapçık haline getirdiler.Şunu kancalı iğneyle tutursalar,bizde alınca çıkarıversek olmaz mı?

    YanıtlaSil
  2. aaa! çok iyi fikir ya! Kampanya başlatalım, face'te grup kuralım nihaventcim! Etiketler çengelli olsun! Bir de etiketlerin üzerindeki işaretler için standart getirilsin. makinada yıka ama sıkma diyen kumaşı üretmesinler... sıkmayan makina mı var g.t.! elde yıka ama sıkma... Ya ne yapayım? içeyim mi o suyu? hepsi gıcık bunların!

    YanıtlaSil
  3. şu vazgeçilmesi mümkün olmayan "g.t" her ortaya çıktığında evde sohbet ediyormuşuz hissine kapılmadan edemiyorum :)))
    bu arada o etiketlere karşı başlatacağınız her kampanyada ben de varım...bir tekstilci olarak ne dediklerini dahi anlamıyorum çoğu zaman!!!

    YanıtlaSil