30 Ocak 2011 Pazar

Detoks Modaymış...

Millet avuç dolusu para harcıyormuş ishal olmak için...

Lavman yaptırıyorlarmış... Sonra da hasta oluyorlarmış...  İnsanın kendini bok dolu hissetmesi ne kötü di mi?

Doktorların dediğine göre toksin birikimin çok azı yiyeceklerin suçu. Yüzde doksan, ruhsal nedenler kendinizi bok gibi hissettiriyor yani.

Ama illa ishal olayım, herşeyi çukura atayım diyorsanız, lavmana, doktorlara falan harcamayın. Sokağa çıkın,
bulduğunuz her kediyi, köpeği yakalayın öpün. Valla. Hem onlar okşanıp öpülmekten mutlu olur, hem siz,kendinizden başka birine yakınlaşmaktan... Farkına varırsınız dünyanın merkezi olmadığınızın. Ayağınıza, paçanıza dolanan, bırakmak istemeyen, "sev beni, terketme beni" diye peşinizden koşturanı da, alın gidin evinize... Kendinizi bu kadar sakınmayın be!

"Hastalanırsa, ölürse acı çekerim!" E, kimsesizken de acı çekiyorsun. Garibanın biri de sokaklarda, açlıktan, sevgisizlikten ölüyor. Sen kendini koruyacaksın diye, birlikte geçirilecek onca güzel, neşeli, keyifli zaman telef oluyor. İnsan kendini bunca güzel şeyden nasıl mahrum eder, hiç anlamam. Ondan sonra da toksinim var, atmam lazım... Sıçmam lazım...

Boşversene... Ha, kedi köpek öpünce neden detoks oluyor? İşin, ruhsal arınmasının dışında, sokak hayvanlarında azcık parazit olduğu kesin... Onları yutunca, sen de bağırsak temizliğinine bedavadan sahip oluyorsun. Maria Calllas'ın zayıflama formülüymüş bu. Doktoru ona bu parazitleri kendi eliyle verirmiş... Sonra bu parazitlerden nasıl kurtulcaksınız? Onun da formülü var... Bir avuç kabak çekirdeğini çıtlatmadan, yani kabuklarını ayıklamadan çatır çutur yiyeceksin... Çocukken yaptığın gibi... al bir detoks daha... Kurtuldun gitti işte parazitlerden... Tüylü dostun da bonusu, sıradan, sıkıcı hayatının... Daha ne istiyorsun?

Hep kafanızı ve paranızı kullanmayın... Göğüs kafesinizin içinde bir de yürek var... Ruh da oralarda bir yerde işte... Onları da dinleyin. Başkalarına hayat sunarken, kendi hayatınıza hem anlam hem sağlık katın.

1 yorum:

  1. Benden bekleneceği üzere herşey psikolojik diyorum.Mesela 15-20 yıl önce haftada bir gün (pazarları) banyo yapardık.Ama kendimizi kirli hissetmezdik.Şimdi sabahtan akşama kapalı mekanlarda çalışan insanların,hergün duş almasının, yoğun iş hayatı ve çok sayıda insan ilişkisi sonucu kendini kirlenmiş hissetme duygusundan kaynaklandığı iddia ediliyor.
    Lavman da belki günah çıkarmanın bir biçimidir.

    YanıtlaSil