23 Mayıs 2011 Pazartesi

Kedi ve teller...

Benim şahane bilgisayar resmime mecbur kaldığınız için özür dilerim. Ama ziyaretçilerden birinin "kedinin balkondan atlaması nasıl engellenir" sorusuyla benim bloğa uğradığını görünce, kısa süreliğine "benim kedim" olan sarının inanılmaz marifetlerini hatırladım. Giriş katıda oturuyordum iki kedim vardı. Dışardakileri de besliyordum ve içerdekilerle dışardakiler arasında müthiş bir çekişme kaçınılmazdı. Evdekilerin dışarıya kontrollü çıkmasını dışardakilerin de kontrolsüz girmelerini önlemek için pencerelere tel çakmıştım. Ama bu üçüncüyü, yani sarıyı durdurmadı. İçeri girmek istediği zaman nasıl becerdiyse telin üst tarafını sökmeyi başardı ve kendini telden içeri soktu. Ama pencere kapalıyken... Görüntü benim çizdiğimden daha da komikti. Pencereyle tel arasında sandviç olmuş koca bir yaratık! Garfield halt etmiş! Fotoğrafını çekememiştim o sıralar.
Bir kedinin balkondan atlamasını önlemenin bir kaç yolu var bence;
1- yükseklik korkusu olan bir kedi almak
2- kediyi balkona asla çıkarmamak
3- kedi gelince ev değiştirip giri katına taşınmak.
4- yüksekte oturmaktan hoşlanılıyorsa, kedi almamak (bir arkadaşın iki kedisi de 5. kattan düşüp öldüler)
5- yüksek katlarda oturulacaksa, sadece kuş ya da balık beslemek
6- illa yüksek kat ve kedi inadınız varsa her tarafı sağlam tellerle çevirmek, yetmezse tellere düşük voltajlı elektrik vermek :)
7- Kuşların uçuş sahasını değiştirmek
8- hiç birini yapmadınız, kedi balkonun ince demirine tünedi... Kalbiniz sağlamsa ne ala... yok değilse dil altı ilacınızı hep cepte taşımak.
9- balkonu telle çevirdiniz, kedi tırmanmaya başladı. Sağlam olduğundan emin olun. Çerçeveyle birlikte aşağıya blok halinde uçabilir.
10- yaşlı kedi alın. En az 12 olsun... onlar çok uyuyorlar. Balkon falan umurlarında olmuyor.

2 yorum:

  1. mizah öyküleri istiyom senden,borcumu resimle ödüycem :)

    YanıtlaSil
  2. kışkırtma beni nihavent! Alırım bütün resimlerini :))

    YanıtlaSil