7 Aralık 2011 Çarşamba

beklerken....

Neyi mi bekliyorum? Hayatın bana da uğramasını :) İş falan getirmesini... O arada kendime iş yaratıyorum. Ne zamandır boyamayı düşlediğim raflara el attım. Son derece basit malzemelerle yapılmış, tekerlekli ve çok işe yarayan bu küçük mobilyanın adı da var ama, bende kalsın. Evdeki bir çok mobilyanın adı var zaten. Yaptığım işlerle anılıyorlar. Çünkü onlar sayesinde alındılar vs... Ama bunun özelliği şu, buna para vermedim. "İşte" kullanıldı ve ordan evime geldi. Ham halini kapatan bir boya sürmüştüm... sonra kızım keşfetti ve tırnaklarını biledi bir güzel... 

Boyamaya başlamadan, temizlemek gerekiyor ya... Aman Tanrım! Nemli bezle silersem olur sanmıştım... Ne gezer! Tüyler çıkmıyor bir türlü... Yıllar boyunca kedilerimin tüyleri zımparalanmadan astar çekilen tahtaların kıymıklarına takılmış kalmış. Fırçaladım. Olmadı. Elektrik süpürgesiyle her bir çıtanın üzerinden geçtim. Olmadı. Sonunda zımparaladım! 
Azıcık mumladım. Boyadım...  Tam sıra verniklemeye geldi, lodos yetişti. Balkona çıkmanın bile imkanı yok. Değil ki sprey vernik yapayım... Koyduk köşeye... İşte o zaman eksikliği farkettim. Pek bir çıplak duruyor garibim... Koyu renk hataları örter derler ya... doğruymuş. Eğriymiş bu garibanın rafı :)) hiç derdim değil. Ama biraz renk istedi gözüm. İşte o zaman yıldızlara karar verdim. 


Ama nedense Kızıl Yıldız oldular :) 

Henüz verniği olmadı, fotoğraf için ufak bir dekor yaptık işte. Alt raftaki o muhteşem otobüs bisküvi kutusu. Kardeşimin sürprizi. Ev formunda olanları da bekliyorum :)


Yıldızlar için bulduğum yeni malzeme :) 
Bundan daha iyi geri dönüşüm olur mu? üç tane yıldız çıktı bir köpük tabaktan... Tahta harcamadım, hamur harcamadım. Boyayı da çok güzel tutuyor. Eskitme bile yaptım üzerine... Ama sakın ateşe yaklaştırmayın. Bir anda yok oluyor :)

Bu arada Salkımsöğüt kanıma girdi. Hobiyi işe çevireceğim galiba... Bakalım. Zaman neler gösterir?

1 yorum:

  1. yorum yazamayıp maille ulaşan arkadaşlarıma teşekkürler... yorum biçimini değiştirdiğimden beri şikayetler geliyordu. eski sisteme döndüm. umarım düzelir:)

    YanıtlaSil